rhabraken@r-ffect.nl +31(0)6-23330550

De schoolvakantie loopt ten einde. Maar wij zaten niet stil! Schoolvakanties zijn namelijk de perfecte tijd voor grote onderhoud en projecten in en rond het schoolgebouw. Zoals bij Yuverta, een vmbo-school in Den Bosch.

De afgelopen maanden waren we er al gestart met een aardige lijst van werkzaamheden. Zo kreeg het dak een upgrade met een extra isolatie. Waarna het dak geschikt was voor de nieuwe klimaatinstallatie die we ontwikkelden en installeerden. Een enorme verbetering voor het binnenklimaat en de ventilatie in het schoolgebouw, met als kers op de taart een topkoeling!

De stevige dakconstructie is nu ook geschikt voor het dragen van zonnepanelen in de nabije toekomst. En nu we toch op het dak bezig zijn, controleren en vernieuwen we gelijk het wettelijk verplichte valbeveiligingssysteem. Tot slot is de bestaande luchtbehandelingskast verbeterd.

Een groot deel van de werkzaamheden hebben we gerealiseerd tijdens de zomervakantie van de school. Een krappe planning, maar het is gelukt.

Doen we dit als R-ffect allemaal alleen?

Zeker niet, we voeren dit omvangrijke project uit in nauwe samenwerking met gespecialiseerde vakmensen van Van Hoek Dakbedekkingen BV, Van der Veen Bouwadvies en Kuijpers Service B.V. Projectmanagement is een van onze specialiteiten. Hierbij coördineren we de afstemming tussen alle betrokken partijen. In dit geval de constructeur, elektrotechnisch en werktuigbouwkundig installateur, kanalenfirma en specialist in luchtbehandeling, dakdekkers, plafonneur, boorploegen voor geveldoorvoeringen en staalbouwers.

Inmiddels loopt het project ten einde en gaat de school weer bijna open. De mensen van Van Hoek Dakbedekkingen BV, Van der Veen Bouwadvies en Kuijpers Service B.V. genoten tijdens de bouwvak van een welverdiend verlof.

En vanaf komende week genieten leerlingen en medewerkers van een vernieuwde en frisse school!